• Home
  • Notícies
  • Una Catalunya independent sense exèrcit, amb servei d’intel·ligència i unitats d’intervenció dels Mossos

Una Catalunya independent sense exèrcit, amb servei d’intel·ligència i unitats d’intervenció dels Mossos

Aquest vespre es presentaran el grup Constituïm i els aspectes principals de l’avantprojecte de constitució per a la República Catalana que prepara.

La feina del grup consisteix a fusionar els tres esborranys presentats a principi de 2015 —unanovaconstitucio.cat, encapçalat per Santi Vidal; constitucio.cat, dirigit per Oriol Vidal Aparicio; i Enginyers per la independència, coordinats per Joan Fonollosa— per a elaborar un text definitiu que serà lliurat al parlament a final d’abril. El grup és format per advocats i gent vinculada al món judicial, però també hi participen periodistes, enginyers, economistes i emprenedors, entre més. Un dels impulsors del projecte és Eduard Vinyamata, expert en seguretat i conflictes i director del Campus per la Pau de la UOC.

A la presentació d’avui, Eduard Vinyamata hi explicarà la proposta que fa el grup en relació amb la seguretat, la defensa i la qüestió de l’exèrcit en un futur estat català. Es basa en les idees que Vinyamata ja ha treballat prèviament en el seminari ‘Estat de pau‘, organitzat pel col·lectiu Pau i Treva…

Veure la notícia sencera – Vilaweb

Contacta amb nosaltres

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a
[email protected]