Orígens

El relat que condueix a la creació de Constituïm té l’origen en la manifestació arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

El dia 10 de juliol del 2010, diverses persones decideixen, de manera espontània i diversa, començar a treballar dos projectes de constitució per a la futura República Catalana. Seran els projectes coneguts amb el nom de “Constitució.cat” i “Constitució Funcional”. Tres anys després, el Jutge Santiago Vidal, lidera un tercer grup, disposat també a enllestir un text constitucional, donat a conèixer com “Unanovaconstitució.cat”.

La presentació d’aquests treballs, què es va fer el 31 de gener de 2015, va suposar la unió de tots tres projectes de redacció d’una Constitució amb la voluntat de fer-ne un d’únic, amb les aportacions fetes per la societat catalana a través de dos web, en diferents fòrums d’arreu i el treball d’una vintena de persones que, durant un any llarg, s’han dedicat de manera desinteressada, a treballar per presentar al conjunt de la ciutadania i al Parlament de Catalunya, un avantprojecte de Constitució que pugui servir de punt de partida per al debat al carrer i a les institucions, sobre quin és el país que volem. 

El text es va entregar formalment a la Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya l'11 de maig de 2016. A partir d'aquell moment la proposta de Constituïm és al servei del Parlament com una eina més de treball per a la redacció de la futura constitució de la República.

Contacta amb nosaltres

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a
[email protected]